Onze vriend Lokman, die onze NGO (www.ANSO.org) in Nepal leidt, is net terug in Kathmandu uit zijn geboorte dorp in de bergen. Dit dorp - Dondor- ligt vlak bij het epicentrum van de eerste aardbeving tussen Kathmandu en Pokhara. Bijna alle bergdorpjes in dit district liggen in puin. Zo ook het huis van de zuster van Lokman.

Op dit moment heeft men de meeste behoefte aan tenten!

Noodspullen helicopter

De moesson begint aan het eind van deze maand en het is natuurlijk onmogelijk om een huis voor die tijd te herbouwen. Verder is er behoefte aan de solarlampen en laders, betadine om water te zuiveren en calorierijk voedsel. Op foto hiernaast zie je een helikopter zakken met noodrantsoenen brengen. Maar geen tenten en andere zaken. Er is op de lokale markt nog wel iets te koop, maar niet veel. 

Een tent (een groot stuk zeil van 3,6 x 5,4 meter, een paar bamboe stokken, haringen en grondzeil)  kost nu al tussen de € 30,- inclusief vervoer naar de dorpen

Maar ook tenten uit Nederland zijn van harte welkom. Wij zijn nu tenten aan het verzamelen en we willen die zo snel mogelijk naar Nepal sturen. Neele-Vat Logistics zal de transport kosten voor zijn rekening nemen. Dus heb je nog een tent op zolder of in de schuur liggen.... alle tenten met een redelijk formaat zijn welkom.

Er zijn op dit moment meer dan 285.000 mensen hun huis kwijt.

Wat wij als kleine NGO kunnen doen is natuurlijk een druppel op de  bekende gloeiende plaat, maar alle kleine beetjes helpen. Dus: Geef een tent en help een familie de moesson door !

Stort € 30,- op: Stichting ARGO Rabo Bergen

IBAN : NL12 RABO 0136 6970 89

BIC : RABONNL2U

Onder vermelding van: Ik geef een tent.