AUTHENTIEK MYANMAR (14 DAGEN/13 NACHTEN)

 

Overzicht reisprogramma:

 

Dag 1: Aankomst Yangon – gouden pagode

Dag 2: Yangon – Cirkel spoorlijn – Lokale markten – Little India & China Town

Dag 3: Yangon – Bagan

Dag 4: Bagan

Dag 5: Bagan – Pakkoku – Monywa

Dag 6: Monywa – Mandalay

Dag 7: Mandalay – Ava – Sagaing – Amarapura – Mandalay

Dag 8: Mandalay Trishaw Rit – Mingun – Mandalay

Dag 9: Mandalay – Pyin Oo Lwin

Dag 10: Mandalay – Heho – Green Hill Valley Elephant Camp – Kalaw

Dag 11: Kalaw – Shwe Nyaung – Inle meer

Dag 12: Inle meer

Dag 13: Red Mountain Estate Wijngaarden – Heho – Yangon

Dag 14: Vertrek Yangon

 

UITGEBREID REISPROGRAMMA VOOR 14 DAGEN AUTHENTIEK MYANMAR

           Dag 1: Aankomst Yangon – Yangon’s bezienswaardigheden bekijken

 

Min ga la ba! Welkom in Yangon, Myanmar. U wordt verwelkomd door uw gids en chaffeur bij het internationale vliegveld en wordt gereden naar uw hotel.

 

 • In de middag zal er een tour door het stadscentrum plaatsvinden, die vol historische en koloniale gebouwen staat. Ook zult u stoppen bij de Sule Pagode, een 2200 jaar oude tempel omringt door regeringsgebouwen. Hierna zult u zich begeven naar het Mahabandoola park, waar het onafhankelijkheidsbeeld staat.
 • De tour gaat tevens langs het stadhuis op de weg naar de Botahtaung Pagode, die gepositioneerd is naast de Yangon rivier. Hierna wordt u ook begeleid naar het Kawdawgyi meer die tevens een spectaculair beeld van de pagode biedt. Ten slotte bezoekt u ook de Schwedagon Pagode, waar volgens de legende de haren van boeddha liggen. Deze pagode, met de belvormige koepel is een iconisch symbool voor Myanmar en kunt u niet missen.
 • Overnachting in Yangon.
 • Maaltijden: niet inbegrepen.

Dag 2: Yangon – Cirkel spoorlijn – Lokale markten– Little India & China Town

 • ’s Ochtends neemt u de cirkel spoorlijn vanaf het Yangon centraal station. Deze spoorlijn, geopend in 1961, vervoert tussen de 15,000 en 20,000 mensen per dag en rijdt in een ‘loop’ door de stad. Dit is de manier waarop de lokale inwoners leven en daarom een leuke, authentieke ervaring. Tijdens het wachten op de trein kunt u lopen naar dichtbij gelegen lokale markten. Na de treinrit van 45-60 minuten, bezoekt u nog een levendige markt gevuld met straatverkopers en specerijen. Hierna wordt u weer gebracht naar Yangon voor de lunch.
 • Na de lunch zult u Little India en China Town bezoeken waar veel tempels en lokale markten te vinden zijn. Als laatste bezoekt u ook Bogyoke (Scott Market), geopend in 1926, waar je verschillende handwerkjes, edelstenen en andere producten kan bewonderen en hier is tevens de mogelijkheid om souvenirs te kopen.
 • Overnachting in Yangon
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner in een lokaal restaurant.

Opmerking:

*De trein is relatief oud en traag maar een geweldige manier om het lokale leven te beleven

Dag 3: Yangon – Bagan

 • Na het ontbijt wordt u gebracht naar het Yangon vliegveld voor een één uur durende vlucht naar Nyang U Bagan. U begint de reis in Bagan door de oude koninkrijken van Began te bezoeken. Hierbij bezoekt u de Dhamayazeka Zedi pagode, het archeologisch museum en de gouden Swezigon stoepa waar een relikwie van de heilige boeddha zich bevindt. Vlak daarbij is ook de Myingaba Gu Byangkgyi Tempel, waar Began’s best bewaarde muurschilderingen zich bevinden. Deze muurschilderingen bevatten afbeeldingen en jataka verhalen over de reïncarnatie van boeddha.
 • Hierna leert u in het Myingaba dorp, hoe Bagan’s beroemde ambacht; lakwerk, wordt gemaakt. Daarna bezoekt u de Htilominlo tempel om meer te leren over Burmese zand tekeningen. De tempel tour eindigt bij de prachtig symmetrische Ananda tempel met 4 staande boeddha’s. Voor zonsondergang kunt u tevens met paard en wagen rond de tempels rijden voor geweldige foto’s (indien het weer dit toelaat).
 • Overnachting in Bagan.
 • Maaltijden: ontbijt, lunch in een lokaal restaurant en diner in het Nanda restaurant met poppenshow.

Dag 4: Bagan

 • U vervolgt de reis in Began en bezoekt hierbij eerst de Manuha tempel, gebouwd door de Mon koning rond 1300 ter representatie voor de tijd dat hij werd onderdrukt door de Bagan koning. Hierna zult u het Thanaka museum bezoeken en leren over de traditionele gele Thanaka pasta.Tevens brengt u een bezoek aan de Nyaung markt, de grootste markt in de Began regio.U zult ook zien hoe de huizenindustrie en dus ook bakstenen op traditionele wijze worden gemaakt. Tijdens ons bezoek aan de Monastic school (die gratis lager onderwijs aanbiedt) krijgt u de mogelijkheid om kennis te maken met school kinderen. In de late namiddag zult u naar de Ayeryarwaddy rivier worden gebracht waar u kunt genieten van een prive cruise met ondergaande zon onder het genot van cocktails.
 • Overnachting in Bagan
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner in een lokaal restaurant.

 

Optionele activiteit:

 

           Luchtballon vlucht met zonsopgang

           Prijs: US$ 300 USD per persoon

           Tijden: Dagelijks tussen Oktober en Maart, tussen 5.30-8.00 of 8.30.       

Zweven over duizend jaar oude pagodes en de Ayeyarwaddy rivier terwijl de zon langzaam opkomt. Dit is een van de meest adembenemende landschappen in Azië met honderden tempels die het hele landschap overnemen, verder dan het oog kan zien. De vlucht duurt tussen de 45 min en 1 uur afhankelijk van de wind en lucht omstandigheden. U wordt tevens opgehaald en weggebracht naar uw hotel en zult na de spectaculaire vlucht genieten van een glas champagne en klein hapje voordat u wordt teruggebracht.

Dag 5: Bagan – Pakkoku – Monywa

 

 • U wordt opgehaald uit het hotel en gereden naar Pakkoku, een klein dorpje beroemd voor de tabakshandel en weverijen. Ook bezoekt u een lokale markt en mensen die cheroot (sigaren) rollen. Tevens stopt u bij de Thanaka markt waar prachtige traditionele slippers en houtsneewerken worden gemaakt. Ook bezoekt u de Po Win Hill, een zandsteen snijwerk systeem vernoemd na de beroemde ‘zwagyi’ die hier voorheen leefde. Ook bezoekt u de Shwe Ba Daung die unieke pavilioenen heeft van zandsteen en omrinkt met boeddha beelden. Indien er tijd over is brengt u ook nog een bezoek aan een dorp waar de extractie van koper plaatsvindt.
 • Daarna wordt u gereden naar Monywa (rond de 4 uur), waarna u wordt gebracht naar uw hotel.
 • Overnachting in Monyma.
 • Maaltijden: ontbijt en lunch in lokaal restaurant, diner in het hotel.

Dag 6: Monywa – Mandalay

 

 • In de ochtend bezoekt u de Thanboddhay Pagode, ongeveer 20km van Monywa. De rijk versierde centrale stupa heeft niet minder dan 845 kleinere stupas er omheen. In de pagode zelf zijn er duizende afbeeldingen van boeddha (naar schatting meer dan 500,000) die elke muur, boog en hoekje decoreren. Ook kunt u de prachtige houdsnijwerken aanschouwen met afbeeldingen vam de Jataka (verhalen over boeddha’s leven) afgebeeld. Ook is er een enorme liggende boeddha nabij.
 • Hierna wordt u gereden naar Mandala (150 km, 4 uur) en wordt u naar het hotel gebracht.
 • Overnachting: in Mandalay.
 • Maaltijden: ontbijt, lunch in lokaal restaurant.

 

Dag 7: Mandalay – Ava – Sagaing – Amarapura – Mandalay

 • In de ochtend bezoekt u de oude hoofstad Innwa (Ava) gelegen op een eiland tussen de Ayeyarwady en Myitnge rivier. Een lokale veerboot zult u brengen naar het eiland waar een paard en wagen voor u klaar staat – auto’s zijn hier niet toegestaan. U zult door de oude stadsmuren rijden en een bezoek brengen aan het stucco klooster van Maha Aungmye Bonzan (ook bekent als Ok Kyaung) voordat u doorrijdt naar het adembenemende klooster van Bagaya Kyaung. Als de tijd het toelaat, bezoekt u tevens wat lokale dorpjes om verschillende ambachten zoals weven te aanschouwen.
 • In de middag, bezoekt u het pitoreske Sagaing Hill die kan worden beschouwt als het hart van het Boeddhisme in Myanmar vandaag. De heuvels zijn bezaaid met pagodes en kloosters en u kunt genieten van het geweldige uitzicht. Hierna vervolgt u de weg naar Amarapure via de Ava brug, gebouwd door de Engelsen. U kunt tevens lopen over de U Bein brug, die met meer dan een kilometer in lengte, wordt beschouwd als de langste teakhout brug in de wereld. Het was waarschijnlijk gebouwd bij de lokale hoofdman U bein toen de hoofdstad zich verplaatste naar Mandalay in 1859 en ze het hout van het oude koninklijk paleis hiervoor konden gebruiken. Hoewel de brug wordt gerepareerd door de jaren heen, zijn de pilaren nog steeds origineel. Na zonsondergang wordt u teruggereden naar uw hotel in Mandalay.
 • Overnachting: in Mandalay.
 • Maaltijden: ontbijt, lunch en diner in een lokaal restaurant.

Dag 8: Mandalay Trishaw Rit – Mingun – Mandalay

 

 • 07:30 wordt u opgehaald uit het hotel voor een ritje in een klassieke Mandalay ‘sidecar’ (De chauffeur fiets, met een passagier ernaast) om het beste eten van Mandalay te vinden. Probeer de beroemde ochtend noedels maaltijd Mohinga, Myanmar pannekoeken, samosa, Mandalay salde, Shan noedels en talloze andere zoetige hapjes. Onze voedsel deskundige zult u in detail uitleggen welke geheimen ingrediënten en bereidingswijze er zitten achter alle hapjes. Rond 11:30 wordt u weer teruggebracht naar het hotel.
 • In de middag zult u aanboort gaan op een boot op de Ayeyarwady rivier die u stroomopwaarts van Mandalay naar Minguin (11 km, ongeveer een uur) zult brengen. De rivier is altijd druk, vol smalle longtail boten, bamboe vlotten en ferry’s die verschillende goederen verschepen. Na de boot rit zult u tevens de Mingun bel aanschouwen, die met maar liefst 87 ton, werelds grootste bronzen bel is. Hierna zult u een kloosterschool en weeshuis bezoeken (die ook gratis lager onderwijs aanbieden) en ook hier heeft u de mogelijkheid om te spelen en praten met schoolkinderen. Hierna zult u de reis voorzetten naar Hsinbyume (Ma Thein Tan) Paua en de onvoltooide Mingun pagode (die werelds grootste pagode moet worden) voordat u de boot terug neemt naar Mandalay.
 • Overnachting: in Mandalay.
 • Maaltijden: ontbijt, Lunch in een lokaal restaurant.

Dag 9: Mandalay – Pyin Oo Lwin

 

 • Een prachtige, 2 uur durende rit brengt u naar Pyin Oo Lwin, voorheen Maymyo, een Engels heuvel station op een plateau van 1,070 meter boven zee niveau. Hier kunt een mooie lokale markt bezoeken vlakbij de Purcell kloktoren en zult u met paard en wagen door de stad rijden vol oude houten en stenen koloniale Engelse huizen.
 • In de middag zult u de Nationale Kanawgyi Botanical Gardens bezoeken, die met 177 hectares aan bloemen, bebossing en meertjes een perfecte plek is voor een rustige wandeling. Hierna neemt u een ritje in een koloniaal geïnspireerde paard en wagen en zult u na het passeren van tevens koloniale gebouwen zich bewegen naar de Maha Ant Htoo Kan Thar (waar zich een gigantische marmeren boeddha bevindt) en tevens prachtig uitzicht biedt over de vallei. U zult dan het Candacraig hotel bezoeken die in 1905 is gebouwd in de stijl van een Engels landhuis. Hier zult u een pauze hebben voor koffie en thee voordat u wederom terugkeert naar Mandalay.
 • Overnachting: in Mandalay.
 • Maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten in een lokaal restaurant.

Dag 10: Mandalay – Heho – Green Hill Valley Elephant Camp – Kalaw

 • In de ochtend neemt u een binnenlandse vlucht naar Heho. Daar wordt u opgehaald en wordt u door Kalaw en de mooie groene heuvels gereden naar de Green Hill Valley Elephant Camp in Magwe (ongeveer 2 – 2,5 uur rijden). Hier wordt u ontvangen en zult na de briefing een kleine wandeling naar de rivier maken, waar u kunt helpen met het voeren en badderen van de olifanten (ze houden ervan om gewassen te worden). U bent tevens van harte welkom om te helpen bij het kamp met hun conservatie programma door een teak boom te planten. Hierna zal de lunch plaatsvinden met uitzicht over de vallei en een mogelijkheid om talrijke vogels, vlinders en orchideeën te zien. Hierna zult u worden teruggereden naar Kalaw, het voorheen Engelse heuvel station (ongeveer 1 uur rijden). Waarna u zult inchecken in uw hotel en het tijd is om te genieten van Kalaw.
 • Overnachting: in Kalaw.
 • Maaltijden: ontbijt, lunch in het olifantenkamp, diner in het hotel.

Dag 11: Kalaw – Shwe Nyaung – Inle Lake

 • Na het ontbijt zult u een lokale markt, een klein treinstation en misschien de oude katholieke kerk bezoeken (als het open is) in Kalaw.
 • Hierna neemt u om 13:30 vanaf Kalaw station de ‘slow train’ van Kalaw naar Shwe Nyaung. Dit is een prachtige rit door de beboste Shan hevels en mooie bewerkte velden. De trein is eenvoudig, de open ramen wagons en houten bankjes deelt u samen met lokale mensen die beladen zijn met fruit en groenten voor de verkoop. (De lokale trein is regelmatig vertraagd en wordt soms geannuleerd, in dit geval reist u per auto). Na de aankomst op Shwe Nyaung station wordt u per auto en boot naar uw hotel gebracht op het Inle meer.
 • Overnachting: op het Inle meer.
 • Maaltijden: Ontbijt en lunch in een lokaal restaurant, diner in een lokaal restaurant als u verblijft in Nyaung Shwe en diner in het hotel als u verblijft op het meer.

Dag 12: Inle meer

 • Als de datums overeenkomen kunt u één van de 5 dagen wisselende markten bezoeken in de omgeving. Dit is fascinerend aangezien u zo de levenswijze van de Pa-O stammen en Intha mensen kunt zien. U zult hierna op excursie gaan per boot op het Inle meer, waar u de beroemde beenroeiers zult vinden en de drijvende tuinen waar ze groenten en fruit op verbouwen. Een highlight zal het bezoeken van het Paukpar dorp zijn, die bestaat uit allemaal bamboe huisjes. Als er tijd voor is zult u de mogelijkheid krijgen om te stoppen om bij een gezin Shan thee te drinken.
 • In de middag zult u de Phaung Daw Oo pagode bezoeken, die maar liefst 5 gouden boeddha’s bevat en tot een van de meest heilige plaatsen in de zuidelijke Shan staat behoord. U zult ook een boten werkplaats bezoeken in het Nampan dorp en nog talloze andere ambachten waaronder een smederij in het Inpawkhon dorp. Hierna zult u per boot ook het Nga Phe Kyaung klooster bezoeken, dit is een van de oudste kloosters aan de rivier en heeft prachtige boeddhabeelden van ruim 200 jaar oud. Hierna zult terugvaren naar uw hotel om te genieten van de zonsondergang.
 • Overnachting: op het Inle meer.
 • Maaltijden: ontbijt, lunch in een lokaal restaurant.

Dag 13: Red Mountain Estate Wineyard – Heho – Yangon

 • In de ochtend wordt u per boot naar Nyauang Shwe gebracht en zult worden gereden naar de dichtbij gelegen wijngaarden, Red Mountain Estate. Hier kunt u Myanmar ’s beste wijnen proeven en de verschillende verouderingsprocessen aanschouwen in de kelder. Na de lunch in Nyaung Shwe is het 1 uur rijden richting het Heho vliegveld waar u een vlucht terug naar Yangon neemt. Hierna zult u teruggebracht worden naar uw hotel.
 • Overnachting: in Yangon.
 • Maaltijden: ontbijt en lunch in een lokaal restaurant en afscheidsdiner in Burma Bistro.

Dag 14: Vertrek Yangon

 • Vrij voor eigen activiteiten totdat u wordt gebracht naar het vliegveld voor uw vlucht.       

 

PRIJS IN DETAIL

TOUR PRIJS PER PERSOON € 2300,-  ( toeslag 1 persoons kamer € 500,-)

Vertrekdatum : 6 maart 2020.

Aanmelden : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 TOUR PRIJS IS INCLUSIEF

13 nachten in een twee persoonskamer met ontbijt.(De kamer specificities zijn hieronder te vinden en check in en check out tijden zijn beide rond 12 uur, afhankelijk van het programma).

 

 • Alle transporatie met air-con voertuigen. Voertuig afhankelijk van aantal:
  • 10-12pax: Bus met 24 zitplaatsen.
  • 13-16pax: Bus met 30 zitplaatsen.
  •  
 • Lokaal ENGELS sprekende reisgidsen.
 • Entree kosten voor activiteiten die in het programma zijn benoemd.
 • Maaltijden zoals beschreven in het programma:
  • Dagelijks ontbijt in Hotel
  • 12 x Lunch en 7 x avondeten
 • 2 flessen met mineraal water per persoon per dag (op reis en tour dagen)
 • Cirkel lijn trein ticket
 • Dala veerboot en Trishaw
 • Bagan zonsondergang cruise (inclusief snacks en cocktails)
 • Paard en wagen (Bagan & Pyin Oo Lwin)
 • Mingun boot
 • Mandalay Trishaw
 • Inwa veerboot en paard en wagen
 • Trein van Kalaw naar Shwe Nyaung
 • Inle meer boot excursie en privé moterboot
 • Wijn proeverij bij Red Mountain Estate Vineyard
 • TOUR PRIJS EXCLUSIEF
 • Maaltijden (die niet beschreven staan in het programma)
 • Drankjes
 • Visas voor Myanmar
 • Mineraal water (meer dan hierboven vermeld)
 • Tips/ Vooien
 • Vervroegd inchecken of laat uitchecken
 • Verzekering
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Transport door noodgeval
 • Persoonlijke benodigheden (belminuten, wasserij etc.)
 • Additional transfer required due to any emergency situation

  

4*/5* Hotels (Superieur)

 

City

Hotel

Room Type

Website

Yangon

Rose Garden Hotel

Superior

www.theroseyangon.com

Bagan

Amata Bagan Resort

Amata Deluxe

https://www.amatabaganresort.com/

Monywa

Win Unity Resort

Superior Bungalow

http://winunityhotels.com/monywa_home.html

Mandalay

Ritz Grand Hotel

Superior

https://ritzgrandmyanmar.com/en/

Kalaw

Kalaw Heritage Hotel

Classic Room

Garden View

https://www.kalawheritagehotel.com/

Lake Inle

Amata Garden Inle Resort

Deluxe

https://www.amatainleresort.com/

 

 Opmerkingen:

 

 1. De tour prijzen hierboven genoemd zijn gebasseerd op huidige transport kosten. Hogere benzine prijzen kunnen invloed hebben op de prijs van transportatie (waaronder boten), wij behouden het recht om deze prijzen te veranderen. Als er een verhoging plaatsvindt wordt u uiteraard op de hoogte gehouden.
 1. Beschikbaarheid: sommige hotels zijn niet altijd beschikbaar tijdens het boeken, we geven u dan graag alternatieve mogelijkheden in dezelfde category. We zullen u ook altijd informeren over eventuele extra toeslagen hiervoor. We raden u aan om zo vroeg mogelijk te boeken om zeker te zijn van een kamer in het hoogseizoen.
 1. Alle bezienswaardigheden zijn onder voorbehoud, als er een verbouwing plaatsvindt zullen we zoeken naar een passend alternatief.
 1. Het reisprogramma is gebasseerd op huidige vluchttijden, bij verandering wordt het programma hierop aangepast.
 1. Geen vroege check in of late check out is inbegrepen. Over het algemeen is check in rond 14:00 en check out rond 12:00.
 1. Visas voor Myanmar zijn verplicht, met uitzondering van landen die hiervoor vrijstelling hebben. Neem alstublieft contact met ons op over visa informatie.

Reis voorwaarden conform ANVR - laatste versie

 

 

 

 


AUTHENTIC MYANMAR (14 DAYS/13 NIGHTS) Departure March 13 2020

 

ITINERARY AT A GLANCE

 

Day 1: Arrival Yangon – Golden Pagoda

Day 2: Yangon – Circle Line – Local markes – Little India & China Town

Day 3: Yangon – Bagan

Day 4: Bagan

Day 5: Bagan – Pakkoku – Monywa

Day 6: Monywa – Mandalay

Day 7: Mandalay – Ava – Sagaing – Amarapura – Mandalay

Day 8: Mandalay Trishaw Ride – Mingun – Mandalay

Day 9: Mandalay – Pyin Oo Lwin

Day 10: Mandalay – Heho – Green Hill Valley Elephant Camp – Kalaw

Day 11: Kalaw – Shwe Nyaung – Inle Lake

Day 12: Inle Lake

Day 13: Red Mountain Estate Wineyard – Heho – Yangon

Day 14: Yangon Departure

 

ITINERARY IN DETAILS FOR 14 DAYS AUTHENTIC MYANMAR

 

Day 1: Arrive Yangon – Yangon Sightseeing (-/-/-)

 

 • Min ga la ba! Welcome to Yangon, Myanmar. You are greeted by your guide and driver at the International airport for your transfer to the hotel.
 • In the afternoon, you will be met and tour around the city centre which is filled with various historical and colonial buildings. Stop at the Sule Pagoda which is a 2200-year-old temple surrounded by government buildings. Then, head to Mahabandoola Park, where Independent Monument stands.
 • Continue your tour by passing City Hall on the way to the Botahtaung Pagoda. It is situated downtown
 • beside the Yangon River. Afterwards, you will be taken to Kawdawgyi Lake. Here, you can experience the panoramic views from the lake overlooking the Shwedagon Pagoda.
 • Complete your day with a visit to one of the world’s most spectacular monuments, the Shwedagon Pagoda, a gleaming bell dome structure that dominates the city’s skyline. Legends state that the sacred hairs of the Buddha are enshrined here. The Shwedagon is an iconic symbol of the country, a sight not to be missed.
 • Overnight in Yangon.
 • Meals: None provided.

Day 2: Yangon – Circle Line – Local markes – Little India & China Town (B/L/D)

 • Transfer to Yangon Central Railway where you will take a train ride on the Circle Line. Opened in 1961, the train carries an estimated 15,000 to 20,000 people a day in a loop around the city. This is life the way the locals live it - a unique, fun and authentic experience. While waiting for the train, you can stroll around the interesting local market nearby to see the bustling local daily market scene. As the journey passes from station to station you have a great opportunity to observe the life of Yangon suburbanites. After 45-60 minute ride, disembark to visit a local market filled with street vendors and piles of colorful items. Explore the market and meet the curious and friendly locals. Transfer back by vehicle to Yangon and have lunch.
 • Next visit Scott Market, a sprawling complex built in 1926 and noted for its variety of handicrafts and other items which provides an excellent opportunity for a shopping spree.
 • After lunch visit the vibrant Little India and Chinatown with numerous street vendors, markets and temples. Our last stop for today will be at the Bogyoke (Scott Market), where hundreds of gemstone, handicrafts, art, clothes and food stores are tucked in a maze of color. it is considered Yangon’s best market for handicrafts.
 • Overnight in Yangon.
 • Meals: Breakfast, Lunch & Dinner at local restaurant.

Remark:

*The train is fairly old and slow but it’s a fantastic way to experience local life.

Day 3: Yangon – Bagan (B/L/D)

 • After breakfast, we transfer to Yangon airport for a 1hr flight to Nyang U/Bagan. Where we begin our journey into the Ancient Kingdoms of Bagan. The Dhamayazeka Zedi is our first visit, providing panoramic views of the temple studded plains of Bagan. We continue to the Archealogical Musseum and the gold gilded Swezigon Stupa, purported to contain a holy tooth relic of the Buddha. Not far from the stupa, the Myingaba Gu Byangkgyi Temple is a sight to behold, housing Bagan’s best preserved mural paintings of the Buddha’s Jataka re-incarnations. Next, we learn how Bagan’s famous lacquerware crafts are produced in Myingaba Village, and then visit Htilominlo Temple to learn how Burmese sand paintings are created. The day’s temple tour ends with a visit to the beautifully symmetric and majestic Ananda Temple with its four standing Buddha images that seem to gaze at the viewer with fixed serenity wherever the viewer stands. For sunset, a horse cart ride around the temples offers unparalleled photo opportunities of one of the richest archeological treasures in Southeast Asia as the sun dips behind the temple ruins (weather permitting).     
 • Overnight in Bagan.
 • Meals: Breakfast, Lunch at local restaurant, Dinner at Nanda Restaurant with puppet show.

 

Day 4: Bagan (B/L)

 • We continue the exploration of Bagan with visits to the Manuha Temple, built by the Mon king in the 1300s to represent his time in captivity under the Bagan king. Continuing to the Thanaka Museum to learn about the traditional uses of the fragrant thanaka paste. A visit to the Nyaung Market, the largest market in the Bagan region, gives us a glimpse into local life. We also see how cottage industries like brick making and are carried out with traditional methods. During a visit to a Monastic School that provides free primary level education, we have the opportunity to interact with the school children. In the late afternoon, we transfer to the Ayeryarwaddy River for a private Sunset Cruise where views of the temple silhouettes and bustling shore can be accompanied by cocktails (optional) on board.
 • Overnight in Bagan.
 • Meals: Breakfast, Lunch at local restaurant.

OPTIONAL ACTIVITY

 

           Sunrise Hot Air Balloon Flight

           Price: US$ 300 USD per person

           Operated: Daily between October & March, 5.30-8.00 or 8.30am   

Imagine floating over thousand year old pagodas and the mighty Ayeyarwaddy River, as the sun rises slowly from the horizon over the misty fields and temples. The magic of Bagan has inspired visitors to Myanmar for centuries. One of the most remarkable sights in Asia, where ancient temples dot the landscape as far as the eye can see. The flight duration is approx. 45min to 1hr depending on wind and air currents and other local factors. Balloons team will you up from the hotel and transfer to the launch site. After briefing session, set off for the spectacular flight. Upon landing enjoy glass of champagne and light snack prior transfer back to your hotel.

Day 5: Bagan – Pakkoku – Monywa (B/L/D)

 

 • Pick up from your hotel and drive to Pakkoku, an unspoilt small town famous for its tobacco trade and weaving workshops. Visit a local market and a cheroot makers. Stop at a small Thanaka market and a workshop where traditional slippers and incredible wood carvings are made. Proceed to visit a sandstone cave system in the Po Win Hills, named after a famous 'zawgyi' (alchemist) who once lived here. The Caves of Po Win Daung. Nearby, visit Shwe Ba Daung which features unique pavilions cut from the surrounding sandstone and filled with Buddha images. If time permit ,also visit a village whose main business is the extraction of copper.
 • Then, drive to Monywa (approximately 4 hours). Arrive Monywa and transfer to your hotel.
 • Overnight in Monywa.
 • Meals: Breakfast, Lunch at local restaurant, Dinner at hotel.

Day 6: Monywa – Mandalay (B/L)

 

 • This morning, we visit Thanboddhay Pagoda, about 20 Km from Monywa. The richly decorated central stupa has no less than 845 smaller stupas around it. Inside the pagoda compound are thousands of Buddha images (reportedly over 500,000) decorating every wall, archway and niche. Also see beautiful wooden carvings of the 'Jataka Tales' (stories from the Buddha's life) and a huge Reclining Buddha nearby. Then, drive to Mandalay (150 Km, about 4 hours). Arrive Mandalay in the late afternoon and transfer to your hotel.
 • Overnight in Mandalay.
 • Meals: Breakfast, Lunch at local restaurant.

 

Day 7: Mandalay – Ava – Sagaing – Amarapura – Mandalay (B/L/D)

 • In the morning, visit the former royal capital of Innwa (Ava) located on an island between the Ayeyarwady and the Myitnge Rivers. A local ferry carries you to the island where your horse cart and driver await you - no cars are allowed here. Pass through the ancient city walls to visit the brick and stucco monastery of Maha Aungmye Bonzan (also known as Ok Kyaung) before continuing to the impressive wooden monastery of Bagaya Kyaung. If time permits, visit some village homes to see local handicrafts such as silk weaving, cane mats and alms bowls.
 • In the afternoon, visit picturesque Sagaing Hill which is perhaps the living centre of Buddhist faith in Myanmar today. The hills here are dotted with numerous pagodas and monasteries. Enjoy a magnificent view over the surrounding area. Continue to Amarapura via the Ava Bridge, built by British engineers. Walk over U Bein Bridge, which at over a kilometre in span is believed to be the longest teak bridge in the world. It was reportedly built by local headman U Bein of teak salvaged from the former Royal palace after the capital moved to Mandalay in 1859. Whilst the bridge has been repaired from time to time, the pillars are still original. After relaxing in the last light of the day, drive back to Mandalay and check into your hotel.
 • Overnight in Mandalay.
 • Meals: Breakfast, Lunch & Dinner at local restaurant.

Day 8: Mandalay Trishaw Ride – Mingun – Mandalay (B/L)

 

 • 07:30 You are picked up from your hotel for a touring ride in a classic Mandalay 'sidecar' (a chauffeur-pedalled bicycle with a passenger seat) to explore the best snacks that Mandalay has to offer. When you try the famous morning noodle dish mohinga, Myanmar pancake, samosa, Mandalay salad, Shan noodles and numerous sweet snacks, you'll understand why Myanmar people walk around with a smile on their faces all day. Our food expert will explain the detail and some of the secrets behind this delicious food while you sample the best that Mandalay has to offer. The tour concludes at 11:30 hours and return to your hotel.
 • In the afternoon, board your boat and travel upstream on the Ayeyarwady River from Mandalay to Mingun (11 Km, about one hour). The river is always busy - small longtail boats, bamboo rafts and ferries carry goods up and down the river. Visit the Mingun Bell, which at 87 tons is the world's largest intact bronze bell. After seeing the Mingun Bell, visit a local monastic school and orphanage that provides free primary level education, we have the opportunity to interact with the school children. Continue to the beautiful Hsinbyume (Ma Thein Tan) Paya and the unfinished, mighty Mingun Pagoda (built to be the worlds biggest) before returning downriver to Mandalay.
 • Overnight in Mandalay.
 • Meals: Breakfast, Lunch at local restaurant.

Day 9: Mandalay – Pyin Oo Lwin (B/D)

 

 • A scenic, 2 hour drive brings you up to Pyin Oo Lwin, formerly Maymyo, a British Hill Station on a plateau 1,070m above sea level. Here you will visit the colorful local market near the Purcell Clock Tower and take a horse drawn carriage through the streets to see the unique brick and timber British colonial houses.
 • In the afternoon, you'll explore the National Kandawgyi Botanical Gardens, 177 hectares of flowers, forests and a lake perfect for a relaxing nature walk. Then you can take a ride on a colonial styled horse-cart for a few distance, passing colonial styled buildings, Maha Ant Htoo Kan Tha (huge marble-stone image of Buddha) situated at the top of a hillock which offers a scenic view over the cultivated valley nearby. You will then visit the Candacraig Hotel, built in 1905 in the style of an English country house, with time for an optional coffee or tea break and the chance to photograph this classic place before returning to Mandalay.
 • Overnight in Mandalay.
 • Meals: Breakfast, Lunch at local restaurant.

 

Day 10: Mandalay – Heho – Green Hill Valley Elephant Camp – Kalaw (B/L/D)

 • In the morning, transfer to the airport for your domestic flight to Heho. You are picked up from the airport at Heho and driven via Kalaw and on through the hills to Green Hill Valley Elephant Camp in Magwe (approximately 2-2.5hours). Receive a welcome from the team with refreshment and a briefing about the project. A short walk brings you to the river, where you can join in feeding and bathing the elephants - they love the water and being scrubbed and washed clean! You are also welcome to join in the camp's forest conservation programme by planting a teak tree here. Enjoy lunch at the Lodge, with a view of the valley and the opportunity to see butterflies, birds and orchids. In the afternoon, drive back to Kalaw, formerly a British hill station (approximately one hour). Check-in at your hotel and free time relax or to explore Kalaw.
 • Overnight in Kalaw.
 • Meals: Breakfast, Lunch at Elephant Camp, Dinner at hotel.

Day 11: Kalaw – Shwe Nyaung – Inle Lake (B/L/D)

 • After breakfast enjoy strolling through Kalaw, visiting the local market, the tiny railway station and perhaps walking up the hill to see the old Catholic church (if open).
 • Transfer to Kalaw Station for a 13:30 hours departure on the 'slow train' from Kalaw to Shwe Nyaung, a wonderfully scenic trip across the forested slopes of the Shan Hills and pretty patchwork fields. The train is picturesque and simple - your open window carriage is of wooden-slatted benches shared with villagers laden with fruit and vegetables to sell. At country stops vendors of snacks and drinks ply their goods through the open windows. (Please note that the train can frequently be delayed, so consider this a local adventure! (In case of cancellation you may travel by car instead.) Arrival at Shwe Nyaung Station, transfer by car and boat to your hotel on Inle Lake.
 • Overnight in Inle Lake
 • Meals: Breakfast, Lunch at local restaurant, Dinner at local restaurant (if stay in Nyaung Shwe), Dinner at hotel (if stay on Lake).

Day 12: Inle Lake (B)

 • If it coincides with your visit you will explore one of the 5-day rotating markets in the area - a fascinating insight into the life-style of the ethnic Pa-O, Danu and Intha people who visit these markets to buy and sell. During today's excursion by boat on Inle Lake we see the famous leg rowers and the typical floating gardens where fruit and vegetables are grown, and learn about local methods of fishing and village life. A highlight may be a visit to the traditional village of Paukpar, with neat rows of bamboo houses. If possible we will stop and visit a family for Shan tea.
 • In the afternoon we visit Phaung Daw Oo Pagoda, home to five gold leaf-covered Buddha figures, and the holiest religious site in southern Shan State. We also visit the boat construction workshop at Nampan village and stop to see some traditional handicrafts - silk weaving on wooden handlooms in Inpawkhon village, a cheroot-maker's workshop and a blacksmith's forge. Continue by boat to visit Nga Phe Kyaung Monastery, one of the oldest monasteries on the lake, where you can see exquisite Buddha statues which are more than 200 years old. Return to your hotel by boat as the sun lowers and the light softens over the lake.
 • Overnight in Inle Lake.
 • Meals: Breakfast, Lunch at local restaurant.

 

Day 13: Red Mountain Estate Wineyard – Heho – Yangon (B/L/D)

 • The morning we transfer by boat to Nyauang Shwe town and visit nearby Red Mountain Estate to tour of the lush vineyard situated on the side of mountain. Taste some of Myanmar’s premiere wines, and observe the different aging methods completed in their cellar cave. After lunch in Nyaung Shwe we drive 1hr to Heho airport for afternoon flight to Yangon. Upon arrival to Yangon we transfer to your hotel.
 • Overnight in Yangon.
 • Meals: Breakfast, Lunch at local restaurant, Farewell Dinner at Burma Bistro.

Day 14: Yangon Departure (B)

 • Free at leisure until your transfer to the airport for your onward flight.                    
 •  

PRICE IN DETAILS

TOUR PRICE PER PERSON IN EURO

 

Departure : 13 March 2020  

Costs : 12 to max 20 pax € 2300 in double - Single Room Surchage € 500

 

TOUR PRICE INCLUDES

 

 • 13… nights’ shared Accommodation in twin/double room with daily breakfast at the below indicated room types (see hotel category list below) (check in and check out around noontime)
 • All transfers and transportation with air-con vehicles (types of vehicles depending on the number of pax):
  • 13-16pax: Coach of 30 seats
  •  
 • Local ENGLISH speaking stationed guides
 • All entrance fees as program
 • Meals (B/L/D) (Breakfast/Lunch/Dinner) as indicated in the program (Local food):
  • Daily breakfasts at hotels
  • 12 x Lunch & 7 x Dinner
 • 02 bottles of mineral water per person per day on bus on days of transfer and sightseeing only
 • All entrance and zone fees as program
 • Circular Line Train Ticket
 • Dala Ferry Boat and Trishaw
 • Bagan Sunset Cruise (Include cocktail with local snacks)
 • Horse Cart (Bagan & Pyin Oo Lwin)
 • Mingun Boat
 • Mandalay Trishaw
 • Inwa Ferry Boat and Horse Cart
 • Train Ticket from Kalaw to Shwe Nyaung
 • Inle Lake Boat Excursion by private motorboat
 • Wine tasting at Red Mountain Estate Vineyard
 • Economy Ticket Amsterdam - Yangoon - Amsterdam ( 1 stop)

 

 • TOUR PRICE EXCLUDES

       Meals (other than mentioned in the program)

 • Drinks
 • Visas to Myanmar
 • Mineral water beyond that supplied
 • Tips
 • Early check in or late check out
 • Insurances
 • Optional excursions and activities
 • Additional transfer required due to any emergency situation
 • Items of a personal nature (Phone calls, laundry, beverages…)
 • Peak season surcharges if any
 • All not mentioned above  4* Hotels (Superior)
 •  
 •  
 • Hotel Lists
 •  

City

Hotel

Room Type

Website

Yangon

Rose Garden Hotel

Superior

www.theroseyangon.com

Bagan

Amata Bagan Resort

Amata Deluxe

https://www.amatabaganresort.com/

Monywa

Win Unity Resort

Superior Bungalow

http://winunityhotels.com/monywa_home.html

Mandalay

Ritz Grand Hotel

Superior

https://ritzgrandmyanmar.com/en/

Kalaw

Kalaw Heritage Hotel

Classic Room

Garden View

https://www.kalawheritagehotel.com/

Lake Inle

Amata Garden Inle Resort

Deluxe

https://www.amatainleresort.com/

 

 

SEVERAL POINTS TO NOTE

 

 1. 1. The above tour prices are based on our current transportation rates. Increasing petrol rates might affect our transportation and boat fees, in which case we reserve the right to revise our current rates. If any increase should arise we will of course keep you well informed.
 1. 2. Availability: Please note that if a certain hotel is not available at the time of booking, then we will gladly make alternative suggestions in the same category. We will advise you accordingly with the surcharge if any. As a result, we would highly appreciate it if you could advise us to block rooms soonest possible to guarantee the rooms and rates in period of high and peak season

 

 1. 3. All the above points of interest are open for visit based on current updates. In case of closure for construction or any other reason, we will replace with a similar point of interest
 1. 4. Above itinerary is based on the current flight schedule. In case of flight changes, the itinerary will be changed accordingly.
 1. 5. No early check in or late checkout is included except those indicated in the program. Generally, the check in time is 14.00pm and check out time is 12.00pm.
 1. 6. Visa into Myanmar is required except for countries who have signed the visa exemption contracts. Please contact us for visa information details.

DEPARTURE : FRIDAY 13 MARCH 2020 - TOURLEADER : MICHEL DERKSEN