AUTHENTIEK MYANMAR (14 DAGEN/13 NACHTEN)

Overzicht reisprogramma:

 Dag 1: Aankomst Yangon – gouden pagode

Dag 2: Yangon – Cirkel spoorlijn – Lokale markten – Little India & China Town

Dag 3: Yangon – Bagan

Dag 4: Bagan

Dag 5: Bagan – Pakkoku – Monywa

Dag 6: Monywa – Mandalay

Dag 7: Mandalay – Ava – Sagaing – Amarapura – Mandalay

Dag 8: Mandalay Trishaw Rit – Mingun – Mandalay

Dag 9: Mandalay – Pyin Oo Lwin

Dag 10: Mandalay – Heho – Green Hill Valley Elephant Camp – Kalaw

Dag 11: Kalaw – Shwe Nyaung – Inle meer

Dag 12: Inle meer

Dag 13: Red Mountain Estate Wijngaarden – Heho – Yangon

Dag 14: Vertrek Yangon

UITGEBREID REISPROGRAMMA VOOR 14 DAGEN AUTHENTIEK MYANMAR

 

           Dag 1: Aankomst Yangon – Yangon’s bezienswaardigheden bekijken 

Min ga la ba! Welkom in Yangon, Myanmar. U wordt verwelkomd door uw gids en chaffeur bij het internationale vliegveld en wordt gereden naar uw hotel.

 

 • In de middag zal er een tour door het stadscentrum plaatsvinden, die vol historische en koloniale gebouwen staat. Ook zult u stoppen bij de Sule Pagode, een 2200 jaar oude tempel omringt door regeringsgebouwen. Hierna zult u zich begeven naar het Mahabandoola park, waar het onafhankelijkheidsbeeld staat.
 • De tour gaat tevens langs het stadhuis op de weg naar de Botahtaung Pagode, die gepositioneerd is naast de Yangon rivier. Hierna wordt u ook begeleid naar het Kawdawgyi meer die tevens een spectaculair beeld van de pagode biedt. Ten slotte bezoekt u ook de Schwedagon Pagode, waar volgens de legende de haren van boeddha liggen. Deze pagode, met de belvormige koepel is een iconisch symbool voor Myanmar en kunt u niet missen.
 • Overnachting in Yangon.
 • Maaltijden: niet inbegrepen.

Dag 2: Yangon – Cirkel spoorlijn – Lokale markten– Little India & China Town

 • ’s Ochtends neemt u de cirkel spoorlijn vanaf het Yangon centraal station. Deze spoorlijn, geopend in 1961, vervoert tussen de 15,000 en 20,000 mensen per dag en rijdt in een ‘loop’ door de stad. Dit is de manier waarop de lokale inwoners leven en daarom een leuke, authentieke ervaring. Tijdens het wachten op de trein kunt u lopen naar dichtbij gelegen lokale markten. Na de treinrit van 45-60 minuten, bezoekt u nog een levendige markt gevuld met straatverkopers en specerijen. Hierna wordt u weer gebracht naar Yangon voor de lunch.
 • Na de lunch zult u Little India en China Town bezoeken waar veel tempels en lokale markten te vinden zijn. Als laatste bezoekt u ook Bogyoke (Scott Market), geopend in 1926, waar je verschillende handwerkjes, edelstenen en andere producten kan bewonderen en hier is tevens de mogelijkheid om souvenirs te kopen.
 • Overnachting in Yangon
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner in een lokaal restaurant.

Opmerking:

*De trein is relatief oud en traag maar een geweldige manier om het lokale leven te beleven

Dag 3: Yangon – Bagan

 • Na het ontbijt wordt u gebracht naar het Yangon vliegveld voor een één uur durende vlucht naar Nyang U Bagan. U begint de reis in Bagan door de oude koninkrijken van Began te bezoeken. Hierbij bezoekt u de Dhamayazeka Zedi pagode, het archeologisch museum en de gouden Swezigon stoepa waar een relikwie van de heilige boeddha zich bevindt. Vlak daarbij is ook de Myingaba Gu Byangkgyi Tempel, waar Began’s best bewaarde muurschilderingen zich bevinden. Deze muurschilderingen bevatten afbeeldingen en jataka verhalen over de reïncarnatie van boeddha.
 • Hierna leert u in het Myingaba dorp, hoe Bagan’s beroemde ambacht; lakwerk, wordt gemaakt. Daarna bezoekt u de Htilominlo tempel om meer te leren over Burmese zand tekeningen. De tempel tour eindigt bij de prachtig symmetrische Ananda tempel met 4 staande boeddha’s. Voor zonsondergang kunt u tevens met paard en wagen rond de tempels rijden voor geweldige foto’s (indien het weer dit toelaat).
 • Overnachting in Bagan.
 • Maaltijden: ontbijt, lunch in een lokaal restaurant en diner in het Nanda restaurant met poppenshow.

Dag 4: Bagan

 • U vervolgt de reis in Began en bezoekt hierbij eerst de Manuha tempel, gebouwd door de Mon koning rond 1300 ter representatie voor de tijd dat hij werd onderdrukt door de Bagan koning. Hierna zult u het Thanaka museum bezoeken en leren over de traditionele gele Thanaka pasta.Tevens brengt u een bezoek aan de Nyaung markt, de grootste markt in de Began regio.U zult ook zien hoe de huizenindustrie en dus ook bakstenen op traditionele wijze worden gemaakt. Tijdens ons bezoek aan de Monastic school (die gratis lager onderwijs aanbiedt) krijgt u de mogelijkheid om kennis te maken met school kinderen. In de late namiddag zult u naar de Ayeryarwaddy rivier worden gebracht waar u kunt genieten van een prive cruise met ondergaande zon onder het genot van cocktails.
 • Overnachting in Bagan
 • Maaltijden: ontbijt, lunch, diner in een lokaal restaurant.

Optionele activiteit:

           Luchtballon vlucht met zonsopgang

           Prijs: US$ 300 USD per persoon

           Tijden: Dagelijks tussen Oktober en Maart, tussen 5.30-8.00 of 8.30.       

Zweven over duizend jaar oude pagodes en de Ayeyarwaddy rivier terwijl de zon langzaam opkomt. Dit is een van de meest adembenemende landschappen in Azië met honderden tempels die het hele landschap overnemen, verder dan het oog kan zien. De vlucht duurt tussen de 45 min en 1 uur afhankelijk van de wind en lucht omstandigheden. U wordt tevens opgehaald en weggebracht naar uw hotel en zult na de spectaculaire vlucht genieten van een glas champagne en klein hapje voordat u wordt teruggebracht.

Dag 5: Bagan – Pakkoku – Monywa

 • U wordt opgehaald uit het hotel en gereden naar Pakkoku, een klein dorpje beroemd voor de tabakshandel en weverijen. Ook bezoekt u een lokale markt en mensen die cheroot (sigaren) rollen. Tevens stopt u bij de Thanaka markt waar prachtige traditionele slippers en houtsneewerken worden gemaakt. Ook bezoekt u de Po Win Hill, een zandsteen snijwerk systeem vernoemd na de beroemde ‘zwagyi’ die hier voorheen leefde. Ook bezoekt u de Shwe Ba Daung die unieke pavilioenen heeft van zandsteen en omrinkt met boeddha beelden. Indien er tijd over is brengt u ook nog een bezoek aan een dorp waar de extractie van koper plaatsvindt.
 • Daarna wordt u gereden naar Monywa (rond de 4 uur), waarna u wordt gebracht naar uw hotel.
 • Overnachting in Monyma.
 • Maaltijden: ontbijt en lunch in lokaal restaurant, diner in het hotel.

Dag 6: Monywa – Mandalay

 • In de ochtend bezoekt u de Thanboddhay Pagode, ongeveer 20km van Monywa. De rijk versierde centrale stupa heeft niet minder dan 845 kleinere stupas er omheen. In de pagode zelf zijn er duizende afbeeldingen van boeddha (naar schatting meer dan 500,000) die elke muur, boog en hoekje decoreren. Ook kunt u de prachtige houdsnijwerken aanschouwen met afbeeldingen vam de Jataka (verhalen over boeddha’s leven) afgebeeld. Ook is er een enorme liggende boeddha nabij.
 • Hierna wordt u gereden naar Mandala (150 km, 4 uur) en wordt u naar het hotel gebracht.
 • Overnachting: in Mandalay.
 • Maaltijden: ontbijt, lunch in lokaal restaurant.

Dag 7: Mandalay – Ava – Sagaing – Amarapura – Mandalay

 • In de ochtend bezoekt u de oude hoofstad Innwa (Ava) gelegen op een eiland tussen de Ayeyarwady en Myitnge rivier. Een lokale veerboot zult u brengen naar het eiland waar een paard en wagen voor u klaar staat – auto’s zijn hier niet toegestaan. U zult door de oude stadsmuren rijden en een bezoek brengen aan het stucco klooster van Maha Aungmye Bonzan (ook bekent als Ok Kyaung) voordat u doorrijdt naar het adembenemende klooster van Bagaya Kyaung. Als de tijd het toelaat, bezoekt u tevens wat lokale dorpjes om verschillende ambachten zoals weven te aanschouwen.
 • In de middag, bezoekt u het pitoreske Sagaing Hill die kan worden beschouwt als het hart van het Boeddhisme in Myanmar vandaag. De heuvels zijn bezaaid met pagodes en kloosters en u kunt genieten van het geweldige uitzicht. Hierna vervolgt u de weg naar Amarapure via de Ava brug, gebouwd door de Engelsen. U kunt tevens lopen over de U Bein brug, die met meer dan een kilometer in lengte, wordt beschouwd als de langste teakhout brug in de wereld. Het was waarschijnlijk gebouwd bij de lokale hoofdman U bein toen de hoofdstad zich verplaatste naar Mandalay in 1859 en ze het hout van het oude koninklijk paleis hiervoor konden gebruiken. Hoewel de brug wordt gerepareerd door de jaren heen, zijn de pilaren nog steeds origineel. Na zonsondergang wordt u teruggereden naar uw hotel in Mandalay.
 • Overnachting: in Mandalay.
 • Maaltijden: ontbijt, lunch en diner in een lokaal restaurant.

Dag 8: Mandalay Trishaw Rit – Mingun – Mandalay

 • 07:30 wordt u opgehaald uit het hotel voor een ritje in een klassieke Mandalay ‘sidecar’ (De chauffeur fiets, met een passagier ernaast) om het beste eten van Mandalay te vinden. Probeer de beroemde ochtend noedels maaltijd Mohinga, Myanmar pannekoeken, samosa, Mandalay salde, Shan noedels en talloze andere zoetige hapjes. Onze voedsel deskundige zult u in detail uitleggen welke geheimen ingrediënten en bereidingswijze er zitten achter alle hapjes. Rond 11:30 wordt u weer teruggebracht naar het hotel.
 • In de middag zult u aanboort gaan op een boot op de Ayeyarwady rivier die u stroomopwaarts van Mandalay naar Minguin (11 km, ongeveer een uur) zult brengen. De rivier is altijd druk, vol smalle longtail boten, bamboe vlotten en ferry’s die verschillende goederen verschepen. Na de boot rit zult u tevens de Mingun bel aanschouwen, die met maar liefst 87 ton, werelds grootste bronzen bel is. Hierna zult u een kloosterschool en weeshuis bezoeken (die ook gratis lager onderwijs aanbieden) en ook hier heeft u de mogelijkheid om te spelen en praten met schoolkinderen. Hierna zult u de reis voorzetten naar Hsinbyume (Ma Thein Tan) Paua en de onvoltooide Mingun pagode (die werelds grootste pagode moet worden) voordat u de boot terug neemt naar Mandalay.
 • Overnachting: in Mandalay.
 • Maaltijden: ontbijt, Lunch in een lokaal restaurant.

Dag 9: Mandalay – Pyin Oo Lwin

 • Een prachtige, 2 uur durende rit brengt u naar Pyin Oo Lwin, voorheen Maymyo, een Engels heuvel station op een plateau van 1,070 meter boven zee niveau. Hier kunt een mooie lokale markt bezoeken vlakbij de Purcell kloktoren en zult u met paard en wagen door de stad rijden vol oude houten en stenen koloniale Engelse huizen.
 • In de middag zult u de Nationale Kanawgyi Botanical Gardens bezoeken, die met 177 hectares aan bloemen, bebossing en meertjes een perfecte plek is voor een rustige wandeling. Hierna neemt u een ritje in een koloniaal geïnspireerde paard en wagen en zult u na het passeren van tevens koloniale gebouwen zich bewegen naar de Maha Ant Htoo Kan Thar (waar zich een gigantische marmeren boeddha bevindt) en tevens prachtig uitzicht biedt over de vallei. U zult dan het Candacraig hotel bezoeken die in 1905 is gebouwd in de stijl van een Engels landhuis. Hier zult u een pauze hebben voor koffie en thee voordat u wederom terugkeert naar Mandalay.
 • Overnachting: in Mandalay.
 • Maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten in een lokaal restaurant.

Dag 10: Mandalay – Heho – Green Hill Valley Elephant Camp – Kalaw

 • In de ochtend neemt u een binnenlandse vlucht naar Heho. Daar wordt u opgehaald en wordt u door Kalaw en de mooie groene heuvels gereden naar de Green Hill Valley Elephant Camp in Magwe (ongeveer 2 – 2,5 uur rijden). Hier wordt u ontvangen en zult na de briefing een kleine wandeling naar de rivier maken, waar u kunt helpen met het voeren en badderen van de olifanten (ze houden ervan om gewassen te worden). U bent tevens van harte welkom om te helpen bij het kamp met hun conservatie programma door een teak boom te planten. Hierna zal de lunch plaatsvinden met uitzicht over de vallei en een mogelijkheid om talrijke vogels, vlinders en orchideeën te zien. Hierna zult u worden teruggereden naar Kalaw, het voorheen Engelse heuvel station (ongeveer 1 uur rijden). Waarna u zult inchecken in uw hotel en het tijd is om te genieten van Kalaw.
 • Overnachting: in Kalaw.
 • Maaltijden: ontbijt, lunch in het olifantenkamp, diner in het hotel.

Dag 11: Kalaw – Shwe Nyaung – Inle Lake

 • Na het ontbijt zult u een lokale markt, een klein treinstation en misschien de oude katholieke kerk bezoeken (als het open is) in Kalaw.
 • Hierna neemt u om 13:30 vanaf Kalaw station de ‘slow train’ van Kalaw naar Shwe Nyaung. Dit is een prachtige rit door de beboste Shan hevels en mooie bewerkte velden. De trein is eenvoudig, de open ramen wagons en houten bankjes deelt u samen met lokale mensen die beladen zijn met fruit en groenten voor de verkoop. (De lokale trein is regelmatig vertraagd en wordt soms geannuleerd, in dit geval reist u per auto). Na de aankomst op Shwe Nyaung station wordt u per auto en boot naar uw hotel gebracht op het Inle meer.
 • Overnachting: op het Inle meer.
 • Maaltijden: Ontbijt en lunch in een lokaal restaurant, diner in een lokaal restaurant als u verblijft in Nyaung Shwe en diner in het hotel als u verblijft op het meer.

Dag 12: Inle meer

 • Als de datums overeenkomen kunt u één van de 5 dagen wisselende markten bezoeken in de omgeving. Dit is fascinerend aangezien u zo de levenswijze van de Pa-O stammen en Intha mensen kunt zien. U zult hierna op excursie gaan per boot op het Inle meer, waar u de beroemde beenroeiers zult vinden en de drijvende tuinen waar ze groenten en fruit op verbouwen. Een highlight zal het bezoeken van het Paukpar dorp zijn, die bestaat uit allemaal bamboe huisjes. Als er tijd voor is zult u de mogelijkheid krijgen om te stoppen om bij een gezin Shan thee te drinken.
 • In de middag zult u de Phaung Daw Oo pagode bezoeken, die maar liefst 5 gouden boeddha’s bevat en tot een van de meest heilige plaatsen in de zuidelijke Shan staat behoord. U zult ook een boten werkplaats bezoeken in het Nampan dorp en nog talloze andere ambachten waaronder een smederij in het Inpawkhon dorp. Hierna zult u per boot ook het Nga Phe Kyaung klooster bezoeken, dit is een van de oudste kloosters aan de rivier en heeft prachtige boeddhabeelden van ruim 200 jaar oud. Hierna zult terugvaren naar uw hotel om te genieten van de zonsondergang.
 • Overnachting: op het Inle meer.
 • Maaltijden: ontbijt, lunch in een lokaal restaurant.

Dag 13: Red Mountain Estate Wineyard – Heho – Yangon

 • In de ochtend wordt u per boot naar Nyauang Shwe gebracht en zult worden gereden naar de dichtbij gelegen wijngaarden, Red Mountain Estate. Hier kunt u Myanmar ’s beste wijnen proeven en de verschillende verouderingsprocessen aanschouwen in de kelder. Na de lunch in Nyaung Shwe is het 1 uur rijden richting het Heho vliegveld waar u een vlucht terug naar Yangon neemt. Hierna zult u teruggebracht worden naar uw hotel.
 • Overnachting: in Yangon.
 • Maaltijden: ontbijt en lunch in een lokaal restaurant en afscheidsdiner in Burma Bistro.

Dag 14: Vertrek Yangon

 • Vrij voor eigen activiteiten totdat u wordt gebracht naar het vliegveld voor uw vlucht.        

PRIJS IN DETAIL

TOUR PRIJS PER PERSOON € 2300,-  ( toeslag 1 persoons kamer € 500,-)

Vertrekdatum : 6 maart 2020.

Aanmelden : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 TOUR PRIJS IS INCLUSIEF

13 nachten in een twee persoonskamer met ontbijt.(De kamer specificities zijn hieronder te vinden en check in en check out tijden zijn beide rond 12 uur, afhankelijk van het programma).

 • Alle transporatie met air-con voertuigen. Voertuig afhankelijk van aantal:
  • 10-12pax: Bus met 24 zitplaatsen.
  • 13-16pax: Bus met 30 zitplaatsen.
  •  
 • Lokaal ENGELS sprekende reisgidsen.
 • Entree kosten voor activiteiten die in het programma zijn benoemd.
 • Maaltijden zoals beschreven in het programma:
  • Dagelijks ontbijt in Hotel
  • 12 x Lunch en 7 x avondeten
 • 2 flessen met mineraal water per persoon per dag (op reis en tour dagen)
 • Cirkel lijn trein ticket
 • Dala veerboot en Trishaw
 • Bagan zonsondergang cruise (inclusief snacks en cocktails)
 • Paard en wagen (Bagan & Pyin Oo Lwin)
 • Mingun boot
 • Mandalay Trishaw
 • Inwa veerboot en paard en wagen
 • Trein van Kalaw naar Shwe Nyaung
 • Inle meer boot excursie en privé moterboot
 • Wijn proeverij bij Red Mountain Estate Vineyard
 • TOUR PRIJS EXCLUSIEF
 • Maaltijden (die niet beschreven staan in het programma)
 • Drankjes
 • Visas voor Myanmar
 • Mineraal water (meer dan hierboven vermeld)
 • Tips/ Vooien
 • Vervroegd inchecken of laat uitchecken
 • Verzekering
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Transport door noodgeval
 • Persoonlijke benodigheden (belminuten, wasserij etc.)
 • Additional transfer required due to any emergency situation  

4*/5* Hotels (Superieur)

City

Hotel

Room Type

Website

Yangon

Rose Garden Hotel

Superior

www.theroseyangon.com

Bagan

Amata Bagan Resort

Amata Deluxe

https://www.amatabaganresort.com/

Monywa

Win Unity Resort

Superior Bungalow

http://winunityhotels.com/monywa_home.html

Mandalay

Ritz Grand Hotel

Superior

https://ritzgrandmyanmar.com/en/

Kalaw

Kalaw Heritage Hotel

Classic Room

Garden View

https://www.kalawheritagehotel.com/

Lake Inle

Amata Garden Inle Resort

Deluxe

https://www.amatainleresort.com/

 Opmerkingen:

 • De tour prijzen hierboven genoemd zijn gebasseerd op huidige transport kosten. Hogere benzine prijzen kunnen invloed hebben op de prijs van transportatie (waaronder boten), wij behouden het recht om deze prijzen te veranderen. Als er een verhoging plaatsvindt wordt u uiteraard op de hoogte gehouden.
 • Beschikbaarheid: sommige hotels zijn niet altijd beschikbaar tijdens het boeken, we geven u dan graag alternatieve mogelijkheden in dezelfde category. We zullen u ook altijd informeren over eventuele extra toeslagen hiervoor. We raden u aan om zo vroeg mogelijk te boeken om zeker te zijn van een kamer in het hoogseizoen.
 • Alle bezienswaardigheden zijn onder voorbehoud, als er een verbouwing plaatsvindt zullen we zoeken naar een passend alternatief.
 • Het reisprogramma is gebasseerd op huidige vluchttijden, bij verandering wordt het programma hierop aangepast.
 • Geen vroege check in of late check out is inbegrepen. Over het algemeen is check in rond 14:00 en check out rond 12:00.
 • Visas voor Myanmar zijn verplicht, met uitzondering van landen die hiervoor vrijstelling hebben. Neem alstublieft contact met ons op over visa informatie.

Reis voorwaarden conform ANVR - laatste versie